İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Reşat Tardu Ortaokulu

Mrt

22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsammında gerçekleştirilin 'Geleceğin İçin Suyla Barış' temalı resim yarışmasında; 7/J sınıfından Nihal Şen ve 8/G sınıfından Yiğit Enes Yıldırım'a İSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Teşekkür Belgesi verildi. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuz genelinde her sınıfdaki öğrenciler getirdikleri erzaklarla Ramazan Kolisi yaptılar. Daha sonra bu koliler ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Yardımlaşma etkinliğini Din Kültürü öğretmenlerimiz organize ettiler. Böylelikle öğrencilerdeki yardımlaşma duygusunun arttırılması hedeflenmiştir.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı anlamlı bir şekilde törenle kutlandı. Tüm şehitlerimizi saygı,rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu alanda yapılan şiir yarışmasında ilçe 3.'sü olan 7/C sınıfı öğrencilerimizden Evin CABA'yı tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenerek, öğrencilerin bilime karşı farkındalık oluşturmaları hedeflenmiştir.

Mrt

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ Etkinlikleri kapsamında Mehmet Akif Ersoy'un kabri ziyaret edildi.

Mrt

Okulumuz öğrencileri arasında münazara yarışması düzenlendi.

Şbt

OKULUMUZ 5/J SINIFIMIZLA '' SINIFÇA BİR OLDUK ŞEHİDİMİZİN EVLADINA KARDEŞ OLDUK '' PROJEMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK. PROJE İÇİN ÖĞRENCİLERİMİZ OKUDUKLARI EN SEVDİĞİ BİR KİTABINI VERDİ SINIFÇA FENERİUMDAN ALDIĞIMIZ FENERBAHÇE FORMA TAKIMINI , FUTBOL TOPUNU , KRAMPONU HEDİYE KOLİMİZLE YİNE KENDİLERİ GİBİ BEŞİNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ OLAN KOYU BİR FENERBAHÇELİ, FUTBOLU ÇOK SEVEN KARDEŞLERİNE YOLLADILAR. TEMENNİMİZ AZİZ ŞEHİDİMİZİN EVLADININ YÜZÜNDE TEBESSÜM OLUŞTURMAK VE ÖĞRENCİLERİMİZİN YÜREKLERİNE VATAN SEVDASI DÜŞÜRMEKTİ.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1.dönem karne törenimizi coşku ve heyecan içinde gerçekleştirdik. Tüm Öğretmen ve Öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Eğitimde İyi Örnekler kapsamında okukumuzda Sıfır Atık'a ithafen kullanılmayan kumaşlardan öğrenciler tarafından seccade yapılmıştır. Ayrıca Su'yun önemi ve Geri Dönüşüm kapsamında da farkındalık oluşturacak çalışmalar yapılmıştır.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ara

Öğrencilerimizin günlük hayatlarında daha çok atık çıkardıkları aktivitelerle ilgili farkındalık kazanmaları amacıyla kendilerinden sıfır atık yaklaşımıyla bir parti planlamaları istendi. Bu partide tek kural sıfır atık… Öğrencilerimiz hediye ve süslemede geri dönüşüm ürünlerini, yiyecek yapımında evdeki ürünleri kullanarak atık çıkarmadan bir parti organize ettiler. Partimiz hazırlıklar sonrasında okulumuzun konferans salonunda gerçekleştirildi. Emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

TEMA VAKFI

EKO-OKUL

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuzda anlamlı bir şekilde kutlandı. Tüm Öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ kutlu olsun.

SAYGI, SEVGİ VE ÖZLEMLE ANIYORUZ...

Ekm

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI NEŞE VE COŞKU İÇİNDE KUTLANDI.

Ekm

CodeWeek Haftası okulumuzda etkinlik ve çalışmalarla anlamlı bir şekilde kutlandı.